Παρασκευή 22 Μαΐου 2020


OΔΗΓΙΕΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΕΡΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
ΑΠΟ 17-5-2020 ΕΩΣ 5 -6-2020
1.   Τις Κυριακές έως 5 Ιουνίου  εντός του Ιερού Παρεκκλησίου θα μπορούν να μπουν έως 20 πιστοί , στις ανάλογες θέσεις, φορώντας την μάσκα τους . Όλοι οι άλλοι θα κάθονται στους εξωτερικούς περιβάλλοντες χώρους και αυλές  όπως  προβλέπεται σε απόσταση 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλο. Καλό είναι ύστερα από 15 λεπτά να παραχωρούμε την θέση μας σε κάποιον που βρίσκεται στους αύλιους χώρους έτσι ώστε όλοι να έχουν την χαρά να εκκλησιαστούν εντός του Ι.Ναού.

2.   Στο Αρχονταρίκι θα μπορούν να μπουν μόνο 5 πιστοί ( καλύτερα  μανάδες με νήπια)

3.   Κατά την είσοδο στον Ιερό Ναό σας προτρέπουμε να απολυμαίνετε τα χέρια σας και να φοράτε με δική σας ευθύνη την μάσκα σας.

4.   Κατά την έξοδό σας από τον Ιερό Ναό , βγάζετε προσεκτικά  την μάσκα , αν είναι μίας χρήσεως , την πετάτε στον κάδο και απολυμαίνετε ξανά τα χέρια σας .

5.   Η θεία Κοινωνία θα γίνεται εντός του Ιερού Ναού κρατώντας απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλο. Πρώτα θα κοινωνούν τα παιδιά εξερχόμενα από το αρχονταρίκι, ύστερα όσοι παρέμεναν εκτός και τέλος όσοι παρέμεναν εντός του Ιερού Ναού. Όποιος  κοινωνάει θα παίρνει μόνος του αντίδωρο , θα εξέρχεται του Ιερού Ναού από την πλαϊνή πόρτα και δεν θα ξαναμπαίνει εις αυτόν. Στον Ναό θα παραμένουν έως την απόλυση μόνο 20 πιστοί.

6.   Το αντίδωρο για όσους δεν κοινωνήσουν θα δοθεί μετά την θεία Κοινωνία εις τον προαύλιο χώρο κρατώντας τις αποστάσεις χωρίς να φιλάτε το χέρι του Ιερέως.


7.   Όποιοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες καλούνται  να έρχονται στις καθημερινές θείες λειτουργίες και όχι τις Κυριακές για να ποφεύγουν τον πολύ κόσμο.

8.   Όσοι έχουν συμπτώματα ίωσης  ή   αδυνατούν να προσέλθουν στις Θείες Λειτουργίες να μας ειδοποιήσουν για να τους κοινωνήσουμε στο σπίτι τους.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου